Despre meseria de barber

1. Cuvantul Barber vine din latinescul “barba”

2. Lama de ras si procedeul de radere au fost mentionate in Biblie, in Vechiul Testament.
Dumnezeu i-a spus profetului Ezekiel “ia o sabie ascutita si foloseseste-o pe post de lama de ras pentru a-ti rade barba si parul”.

3. Barberingul este una dintre cele mai vechi meserii din lume. Sunt picturi pe peretii mormintelor din Egiptul antic, vechi de peste 6000 de ani, care simbolizeaza barberi care tund si barbieresc.

4. In Evul Mediu, barberii tratau rani, amputari, tratau dinti si realizau mici operatii chirurgicale, fiind considerati si un fel de vraci ai vremii. Asta s-a intamplat pana in jurul anilor 1800 cand operatiile chirugicale devenite mult mai coplexe, au impus cunoasterea unor notiuni de biologie. “Parintele Chirurgie Moderne”, Ambroise Pare, si-a inceput cariera ca barber.

5. Cel mai vechi barber functional din lume este Truefitt and Hill London, deschis in 1805.

6. The Beatles au schimbat complet industria de barbering din UK.
Cand trupa a inceput sa promoveze parul lung, incepand cu 1960, barberii au fost fortati de imprejurari sa invete noi tehnici de tuns/barbierit.

7. In 1893, A.B. Moler a infiintat in Chicago prima scoala de barberi din lume, iar succesul a fost rasunator inca de la inceput si doar in cativa ani, scoli similare au aparut in mai toate marile orase din SUA.

8. La Grant Barber & Tattoo, pe Calea Crangasi, la numarul 6, ai parte de o exeperienta de barbering de neuitat. Stilistii nostri iti stau la dispozitie. Programeaza-ta la 0742.123.155, pe site sau pe Facebook.